Door wie?


Ik ben Wilma Ferwerda (1965). Ik werk sinds 2004 als psycholoog/therapeut in een eigen praktijk. Ik geef individuele therapie en relatietherapie aan volwassenen.

Naast Voice Dialogue, maak ik gebruik van diverse andere technieken en methodes: o.a. Focussing (Gendlin), Mindfullness, The Work (Byron Katie), Imaginatie, Past-reality integration (Ingeborg Bosch), familie-opstellingen (Bert Hellinger). Ik vind het een uitdaging om mijn werkwijze steeds aan te scherpen en aan te passen aan de cliënt.

Zowel privé als in mijn werk kreeg ik met scheidingen te maken. Twee keer kreeg ik er zelf één te verwerken. Vooral gedurende de laatste scheiding waarbij ik verlaten werd, voelde ik me gesteund door de kennis die ik inmiddels had over de menselijke psyche en over mezelf. Ik heb dit rouwproces kunnen versnellen, omdat ik wist wat ik kon doen.

Graag deel ik deze kennis met mensen die in dezelfde situatie terecht zijn gekomen. Door mijn ervaringen werk ik met scheidende partners vanuit compassie voor iedereen. Er is in de liefde geen schuldvraag, schuld leidt niet tot acceptatie. Verantwoordelijkheid wel.

Ik heb drie kinderen uit twee huwelijken: twee zoons (1992 en 1997) en een dochter (1999). Ik heb ervaring met zowel co-ouderschap als met de traditionele bezoekregeling voor de vader.

 

Mijn andere websites: www.psychologe-haarlem.nl

Aangesloten bij beroepsvereniging NVPA

Fotografie: Flowerfox
Website ontwerp: Jan Boeijink